Zwart Kant (Black Lace)

Zwart kant (Black Lace) is een soort stof met een heel bijzondere uitstraling. Daar komt bij dat bijna iedereen zwart kant mooi vindt. Zwart kant wordt vaak verwerkt in lingerie omdat het een sexy effect heeft. Geen wonder dus dat veel BH’s en slipjes afgewerkt zijn met zwart kant, de lingerie is net weer wat pikanter, spannender en uitdagender dan zonder.
Verder wordt zwart kant ook dikwijls verwerkt in nachtjaponnen, babydolls, handschoentjes, sjaaltjes, als versiering op T-shirts en truien en vesten, enz……………. De toepassingen met zwart kant zijn heel veelzijdig. Zelfs parasolletjes van zwart kant vind je en ook wordt het verwerkt als extra decoratie in de schoenenindustrie als ook in de tassenindustrie. En natuurlijk heb je ook panty’s en leggings van zwart kant.

Op begrafenissen zie je regelmatig dat vrouwen een zwarte sluier dragen van zwart kant, vaak is dit een sluier van Chantilly-kant. Ook bij religieuze plechtigheden wordt soms een zwart kanten sluier gedragen, in Spaanstalige landen heet dit een Mantilla.
Op de foto zie je Prinses Maxima met een zwarte sluier op de begrafenis van Prins Carlos Hugo of Bourbon-Parma.

Prinses Maxima met een zwarte kanten sluier

Zwart kant wordt vaak gecombineerd met luxe stoffen als voile, tule, organza, chiffon, fluweel, zijde, enz. Ook op veel couturiers heeft Black Lace een grote aantrekkingskracht. Velen hebben in hun collectie wel een paar kledingstukken zitten waarin zwart kant is verwerkt. Van cocktail jurkje tot galajurk, zwart kant doet het altijd goed en geeft een kledingstuk altijd iets extra’s.
Op de foto hieronder zie je ontwerpen met zwart kant van de bekende couturiers Prada, Alessandro Dell’Ácqua en La Perla.

Couturiers verwerken graag Black Lace in hun ontwerpen

Er bestaan tientallen verschillende soorten kant, die kunnen worden ingedeeld volgens patronen, fabricatie, plaats of techniek. Vaak zijn de meeste kantsoorten dan ook verwant aan elkaar. Enkele bekende kantsoorten zijn bijvoorbeeld Chantilly kant, Parijse kant, Richelieukant, Blonde en Brusselse Duchesse.

Comments are closed.