BlackSoul

BlackSoul – een Eau de Toilette met onmiskenbare aantrekkingskracht – van het merk Ted Lapidus. BlackSoul werd in 2009 gelanceerd ter viering van het 25-jarig bestaan van Ted Lapidus Parfums. Het Eau de Toilette is mysterieus en elegant en is met zijn krachtige flacon een echte must-have.
De geur is opgebouwd uit aromatische akkoorden en bevat een onweerstaanbare mix van limoenbloesem en bladeren, kruidig woestijnfruit, houtextracten en kostbare balsems.

Ted Lapidus is geboren op 23 juni 1929 in Parijs als zoon van een naar Frankrijk geëmigreerde Russische kleermaker. Ted Lapidus studeerde in Tokio en werkte aanvankelijk voor andere grote modehuizen, zoals dat van Christian Dior, totdat hij in 1951 zijn eigen naam tot merknaam maakte.
Zijn haute-couturecreaties werden door de grootste beroemdheden opgemerkt en hij behaalde steeds meer successen. Ted Lapidus begon in 1951 zijn eigen fashion label en met name door zijn stijl was hij geliefd bij de sterren van die tijd: Frank Sinatra, Brigitte Bardot, Alain Delon en John Lennon. Deze ontwerper werd door de Franse president Nicolas Sarkozy ‘de dichter van haute-couture’ genoemd. Volgens de president heeft hij ook ‘de Franse elegance en het classicisme gedemocratiseerd’.

Ted Lapidus wordt beschouwd als de grondlegger en pionier van een uniseks fashion look. Zo introduceerde hij de safarilook en de marineblazer in de wereld van Haute Couture. Met zijn modernistische en strakke stijlen had hij veel invloed op de mode in de jaren ’60 en ’70.

Ted Lapidus’ merknaam staat niet alleen voor mode, maar later juist meer en meer voor sieraden, horloges en parfums.

Commercial voor BlackSoul

In de parfumwereld heeft Lapidus eveneens bewezen succesvol te zijn. Zijn eerste samenwerkingsverband was met L’Oreal. Zijn klassieker ‘Lapidus Pour Homme’ was bij lancering meteen jarenlang een grote bestseller. Ook zijn BlackSoul is een doorslaand succes.

Ted Lapidus-horloges vormen een concentraat van de inventiviteit van de schepper van het merk. De De horloges pakken de kenmerken van deze modeontwerper op. Zorgvuldigheid, elegantie, kwaliteit en redelijke prijs. De horloges zijn verkrijgbaar voor dames maar ook voor mannen.

De beroemde Franse mode-ontwerper overleed 29 december 2008 in het ziekenhuis van Cannes op 79-jarige leeftijd. Lapidus leed al een aantal jaren aan leukemie. Lapidus was twee keer getrouwd geweest en had drie kinderen Olivier,Thomas en Eloise. Lapidus’ zoon Olivier, al sinds 1982 in het bedrijf, zet het label voort.

Ted Lapidus en zoon Olivier in 1994

Comments are closed.