Blackboard

Blackboard is een digitale leeromgeving voor het ondersteunen van cursussen. Voor iedere onderwijscursus kan een eigen webpagina worden gemaakt waarop docenten mededelingen, sheets, opdrachten, artikelen, foto’s en ander onderwijsmateriaal kunnen plaatsen. Binnen de Blackboard-omgeving vind je verder informatie over de cursus, actuele mededelingen, links naar relevante websites en opdrachten, enz. Bovendien biedt Blackboard de mogelijkheid om een discussieforum op te zetten en kunnen studenten opdrachten inleveren, mailen naar medestudenten en digitaal toetsen maken.
Blackboard biedt studenten de mogelijkheid om met elkaar te communiceren en samen te werken aan opdrachten.

Blackboard is een elektronische leeromgeving voor studenten van secundair onderwijs, hogescholen en universiteiten. Het concept van dit elektronisch leeromgeving werd in 1997 ontworpen door het Amerikaanse bedrijf Blackboard. De ontwerpers willen dat de educatieve innovaties de gebruikers overal ter wereld met elkaar kunnen linken. Blackboard is uitgegroeid tot een marktleider in bedrijfssoftware, applicaties en service voor het elektronisch onderwijs (E-education), voornamelijk in de Angelsaksische landen. Blackboard is propriĆ«taire software en wordt beconcurreerd door open source programma’s zoals Dokeos, Moodle en Sakai.
Er is de afgelopen jaren behoorlijk veel kritiek geweest op Blackboard, o.a. dat het gebruikersonvriendelijk zou zijn en slecht beveiligd.

Comments are closed.