Black Velvet

De nieuwe en exclusieve variëteit is een doorbraak in de Petunia veredeling. De “Black Velvet” variant maakt diepe indruk door zijn donkere zwarte bloemen. Deze Petunia heeft een opgaande en compacte plantbouw en is een verrijking voor het assortiment. Het trekt de aandacht van een brede groep gebruikers. Consumenten willen iets nieuws en iets apart. Petunia Black Velvet is het antwoord: Everything goes with black!

Petunia is een een geslacht met zo’n 40 soorten eenjarige of overblijvende kruidachtige planten uit de Nachtschadenfamilie (Solanaceae). Petunia was oorspronkelijk te vinden in Zuid-Amerika, met name in Brazilië. Pas in de 19de eeuw kwam de eerste Petunia naar Europa.
De plant is nauw verwant aan de tabaksplant “nicotinia”, wat misschien te merken is aan haar naam: “petun” is namelijk Braziliaans voor tabak.

De Petunia bloeit maanden lang zeer uitbundig. Geef de Petunia een mooi plekje op het balkon, terras of in de tuin en je geniet een zomer lang van de unieke kleurencombinatie.
Zij is het meest trendvolle product van deze tijd. Ze is makkelijk in gebruik en vraagt niet veel onderhoud, af en toe een uitgebloeid bloempje of verdord blaadje verwijderen en zij is alweer tevreden. Deze klassieke tuinfavoriet geniet recent van een vernieuwde populariteit en het huidige Petunia aanbod betreft nu een zeer uitgebreide reeks van vormen, kleuren en maten.

Comments are closed.