Black Soap

De westerse cultuur raakt steeds meer bekend met deze unieke zeepsoort en zijn heilzame werking. Maar in delen van Afrika gebruikt en vervaardigt men deze zeep letterlijk al eeuwen. African Black Soap is een handgemaakt product,  de ingrediënten en hoeveelheden die gebruikt worden, verschillen per gebied omdat iedere stam zijn eigen authentieke recept gebruikt.

Black Soap – ook wel Alata of Anago Soap genoemd – werd vroeger al veelvuldig gebruikt onder de Ghanese en Nigeriaanse bevolking. Voor de bereiding van deze zeep gebruikt men onder andere de basis ingrediënten: kookbananen, cacao bast, en palm olie. De kookbananen (plantain) bevatten een natuurlijke bron van vitamine A en E. Alle ingrediënten bij elkaar geven de zeep zijn specifieke geur, kleur en textuur. Naast deze natuurlijke basis ingrediënten voegt men ook weleens sheabutter toe aan de zeep wat de huid extra beschermt tegen uitdroging. African Black Soap is een authentieke en traditioneel handgemaakte zeep uit West-Afrika, op basis van 100% natuurlijke grondstoffen. Deze zeep bevat geen chemicaliën, conserveringsmiddelen, kleur- of geurstoffen en is daarom mild en geschikt voor ieder huidtype.

De puurste vorm Black Soap is de Raw African Black Soap. Deze zeep is behalve tegen huidproblemen en voor een betere huidconditie, ook te gebruiken als natuurlijke shampoo. Raw African Black Soap wordt verkocht per blok. Om de zeep te gebruiken kun je met de hand een stuk van de zeep afbrokkelen of afsnijden. Black Soap rechtstreeks uit Afrika wordt meestal gewikkeld in papier verkocht. De zeep heeft vooral een positieve en heilzame werking bij huidcondities als acne, een vette of droge schilferige huid, eczeem en kiratosis pilaris. Raw African Black Soap is ongeparfumeerd en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Daarnaast werkt de zeep ook deodoriserend en bestrijdt het ongewenste luchtjes.

In tegenstelling tot wat de naam Black Soap doet vermoeden, is de zeep donkerbruin van kleur. Echte African Black Soap is nooit uniform zwart en als je er wel één tegen komt, is dat waarschijnlijk nep. Black Soap wordt verkocht in grove blokken en de kleur varieert van bruin, donkerbruin, beige tot grijs. De kleur(en) en textuur is afhankelijk van de wijze waarop de zeep is gemaakt.

The Making Of African Black Soap

Comments are closed.