Black Magic Woman

Black magic woman is één van de grootste hitsingles uit 1970 van Santana. Wat velen niet weten is dat de song is geschreven door Peter Green van Fleetwood Mac in 1968. In feite is de hit van Santana dus eigenlijk een cover, wat niet weg neemt dat het gitaarspel van Carlos Santana fenomenaal is.
Andere hits van Santana zijn o.a. “She’s Not There” (een cover van de Zombies), “Oye Como Va” en “Evil Ways”.

Santana is een band die eind van de jaren zestig is opgericht door Carlos Santana. Carlos Santana wordt geboren op 20 juli 1947 in Autlan de Navarro, Mexico. Als klein jongetje wordt Carlos door zijn vader Jose, een mariachi violist, ingewijd in de geheimen van de traditionele muziek.

In 1966 richtte Carlos Santana samen met bassist David Brown en toetsenist Gregg Rolie de Santana Blues Band op. Hoewel de band de naam van Carlos Santana droeg (het was van de muzikantenvakbond verplicht om de band naar de muzikale leider te noemen) was het meer een collectief zonder leider. Na verloop van tijd werd de naam ingekort tot Santana en op 16 juni 1968 maakte de band zijn debuut in de Fillmore. In 1969 maakte Carlos Santana zijn albumdebuut op The Live Adventures of Mike Bloomfield and Al Kooper van Mike Bloomfield en Al Kooper.
De band Santana heeft  verschillende samenstellingen gekend rondom de persoon Carlos Santana naar wie de band vernoemd is.

 

 

Comments are closed.