Black Cake

 

Black Cake of dark fruit cake is een soort fruitcake van oudsher geassocieerd met Kerst en bruiloften. Het is meestal gemaakt van pruimen en rozijnen gedrenkt in rum, gebruikt wordt een donkere rum zoals bijvoorbeeld Myers’s Rum Original Dark uit Jamaica. Vaak worden er ook nog in stukjes gehakte noten toegevoegd aan het recept. “Burnt sugar syrup” is het cruciale ingrediënt, het geeft de cake zijn donkere kleur en unieke smaak. Burnt Sugar (gekarameliseerde suiker) is een belangrijke smaakmaker en kleurstof in de Caribische keuken. De bruiloft versie is veel sterker dan de Kerst is. De cake wordt gebakken op een hele lage temperatuur gedurende lange tijd.

Myers's Rum Original Dark wordt vaak gebruikt bij de bereiding van Black Cake

Het is afgeleid van de English Christmas pudding. Omdat Black Cake heel sterk gedrenkt is in rum, kan het worden bewaard voor lange tijd en nog steeds worden geconsumeerd. Traditioneel wordt Black Cake geserveerd in de Caribische cultuur. De cake wordt daarom ook wel “Caribbean Black Fruitcake” genoemd. Mensen uit o.a. Trinidad en Tobago, Jamaica en Guyana serveren deze taart bij speciale gelegenheden.

In St. Vincent en de Grenadines wordt een speciale wijn, de zogenaamde Black Wine speciaal geproduceerd om te worden gebruikt bij het ​​maken van Black Cake. Black Cake wordt traditioneel geassocieerd met Vincy Christmas.

 

Comments are closed.