Black (bier)

Black is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen in Brasserie de Bellevaux, gelegen in het Luikse dorp Bellevaux, onderdeel van Bellevaux-Ligneuville, een deelgemeente van Malmedy in de Oostkantons. Brasserie de Bellevaux is een Belgische familiale huisbrouwerij opgestart in 2006.

Black is een donker bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 6,3%. Het bier wordt enkel in de herfst gebrouwen. Black werd ontwikkeld in samenwerking met Ian Ward, een Engels brouwmeester.

Aan het einde van de zomer, als de herfst zich aandient, maakt het frisse bier plaats voor het pittige Black met haar crème-kleurige schuimkraag.
De bieren van Brasserie de Bellevaux worden niet gefiltreerd en niet gepasteuriseerd. Het zijn ‘levende’ bieren, die van nature licht troebel zijn. Hierbij hoort een gistdepot op de bodem van de fles.

Het Black is een bijzonder bier. Aan de wieg van dit bier ligt namelijk een smaakherinnering. Een herinnering aan een tocht door Yorkshire in de zeventiger jaren van de vorige eeuw. En aan bieren zoals Old Peculiar van brouwerij Theakston. Samen met Ian Ward, een Engelse brouwmeester, is het Black ontwikkeld met als inspiratie ervaringen van 30 jaar geleden.
Het Ardense bronwater, Belgische mouten, Engelse hop, een wat hoger alcoholgehalte, iets meer koolzuur en op Engelse wijze gebrouwen: hèt voorbeeld van een perfect gemengd huwelijk.
Drink het Black niet te koud (8 tot 12°C), bewaar het bier koel. Het Black zal zeer goed tot zijn recht komen in combinatie met stevige maaltijden zoals stoof- en stamppotten.

Black is verkrijgbaar in flessen van 0,33 liter en rond de Kerstdagen ook in feestelijke 0,75 liter flessen.

Black wordt gebrouwen in Brasserie de Bellevaux

 

Comments are closed.